Trim forårsløgene og del dem i en hvid og en grøn halvdel. Snit begge dele i tynde skiver, men hold dem hver for sig. Vend den hvide del med eddiken og lad dem trække 10 min.
Skyl imens salaten, slyng den tør og bræk den i mundrette bidder. Snit fennikeltoppen i fine tynde skiver og hak den dildlignende top fint. Vend salat og fennikel godt sammen og anret på et fladt fad. Skær tomaterne i kvarte og anret dem ovenpå.
Rør løg (med eddike) sammen med cremefraiche, sennep, sukker, salt og peber og smag til - den skal være syrlig-sød. Vend den grønne del af forårsløgene i og dryp dressingen over salaten. Top med oliven og croutoner og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()