
Rør finthakket løg og hvidløg, lidt citronsaft, olie, salt og peber sammen og vend rejerne deri. Lad det marinere 10 min., mens resten ordnes. Skyl salaten, striml den fint og del tomaterne i både. Befri ananasen for skræl og stok og skær kødet i små tern. Bred salaten ud på et fladt fad og fordel rejer, ananas og tomat ovenpå. Rør cremefraiche, mayonnaise, chilisauce og karry sammen og smag til med salt og peber. Dryp salaten med dressingen eller server den ved siden af. Giv godt groft brød til eller server den som tilbehør til grillet fisk.
Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt!
Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften