0

Grøn salat med ristet blomkål, tomater, oliven, croutoner og avokadocreme

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del blomkålen i buketter og halver buketterne. Varm lidt olie op på panden og læg blomkålen på med skærefladerne nedad. Lad dem riste ved middel varme til de er flot gyldne på den side. Krydr med salt og en smule peber, ryst panden og rist videre 2-3 min. ved jævnlig omrøring til kålene er pletvist møre. Lad dem køle lidt af...

Vask imens salaten, slyng den tør og bræk bladene i mundrette bidder. Skær tomaterne i store tern og snit løget i tynde både. Befri avokadoen for skal og sten og kom kødet i en skål sammen med presset hvidløg, citronsaft, et nip salt og lidt peber. Mos eller stavblend det fint, rør cremefraiche og 2 spsk. olie i med håndkraft og smag til.

Bred salaten ud på et flot fad, fordel de lune blomkålsbuketter ovenpå og læg avokadocremen på i klatter. Top med tomater, rødløg, oliven og croutoner og dryp med en smule olie. Server straks til pastaretter, som frokostsalat eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?