0
Grøn thaicurry med bagt kulmule og aubergine
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kulmulefilet uden skindIldfast fad
1 min.
Bag fisken

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Krydr fisken med lidt salt, og skær den i kuvertstykker. Læg dem i et smurt ildfast fad, og bag i 10-12 min. Fisken er færdig, når den er mælkehvid.

ris, basmatikasserolle
3 min.
Kog risene

Kog risene efter anvisning på pakken.

forårsløgaubergineGrøn thai-karry sovs
10 min.
Lav curryen

Skær aubergine i tern, snit forårsløgene fint og del forårsløg i den grønne og hvide del. Varm en pande eller wok godt op, og tilsæt en god mængde olie. Steg aubergineternene i 2-3 min., til de tager farve i kanterne, og tilsæt så den hvide del af forårsløgene. Lad dem stege med et minuts tid, og kom så currysovsen op i panden. Varm det hele op til kogepunktet.

forårsløgbasilikum
20 min.
Anretning

Anret ris i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Hæld sauce og grøntsager over, og slut af med at drysse plukkede basilikumblade og den grønne del af forårsløgene over retten.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.