0

Grønne asparges med bacon, peber og hjemmelavet mayonnaise (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rør æggeblomme, sennep, citronsaft og et godt nip salt sammen i en skål og lad den og olien stå på køkkenbordet til det hele har fået stuetemperatur. Bræk den træede ende af aspargeserne, skær peberfrugten i tern og hak løget helt fint. Rist baconen sprød og gylden på en tør pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Pisk olien i ægge-sennepsmassen i en tynd stråle under kraftig piskning til en tyk og cremet mayonnaise og smag til med citronsaft og salt. Damp aspargeserne i letsaltet vand i ca. 2 min. til de lige knap er møre - dampningen fortsætter lidt efter de er taget op af gryden, så giv dem ikke for længe. Anret aspargeserne på et fladt fad og dryp lidt mayonnaise henover. Drys med pebertern, bacon og løg og giv det hele et godt kværn peber. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?