0
Grønne asparges med stegte forårsløg og kulmule

Grønne asparges med stegte forårsløg og kulmule

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 531kcal

Fedt: 25g

Kulhydrat: 43,9g

Protein: 29,2g

Kostfibre: 6,7g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Skær fisken ud i 2 x 2 cm stykker, krydr med salt på alle sider og læg til side.

kartofler
5 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

grønne aspargescitronolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Asparges

Sæt en gryde med vand og lidt salt over at koge. Den nederste del af aspargeserne knækkes af og kasseres. Læg aspargeserne i det kogende vand i ca. 3 min. Når aspargeserne ligger i vandet, må det ikke koge, men blot snurre ved en temperatur på ca. 90 grader.

Dræn aspargeserne for vand og vend dem i 1 spsk. olivenolie og citronsaft

forårsløg
15 min.
Forårsløget

Pil det yderste lag af løgene og skyl dem grundigt. Varm en pande op ved høj varme. Grill løgene på den tørre pande i ca. 2 min på hver side og krydr med salt.

fløde 9%purløg1sort peberhvedemel
20 min.
Sovsen

Skyl purløget grundigt, dræn for vand og hak det så fint som muligt.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 2 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset og tilsæt fisken og purløg. Lad dette simre med i 2 min. Smages til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Server aspargeserne med kartoflerne, forårsløget og den opbagte sovs med fisken.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?