0

Grønne bønner med cherrytomater, æg, sprød parmaskinke og pinjekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Æg

Fremgangsmåde

Rist skinken sprød og gylden i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. (eller på en tør pande) og lad det tørre på køkkenrulle.

Nip bønnerne, halver cherrytomaterne og snit løget i tynde skiver. Pisk olie, balsamico og presset hvidløg godt sammen og smag til med salt og peber. Pil æggene og skær dem i både. Damp bønnerne i lidt letsaltet vand til de lige er møre med bid, min. 5-7 min. afhængigt af tykkelse. Kom dem direkte over i iskoldt vand og dryp dem så godt af.

Kom dem i en skål sammen med tomater og løg, hæld vinaigretten over med det samme og vend det rundt med løse tag. Anret dem på et fad og fordel æg, letknust skinke og pinjekerner ovenpå. Server straks som tilbehør til fx en Spaghetti Carbonara, svinemørbrad eller kylling.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.