0

Grønne bønner og porrer i fad med ost og sprøde brødkrummer (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nip bønnerne. Rens porrerne og del dem midtpå. Giv begge dele et 5-7 minutters opkog i letsaltet vand, dryp godt af og læg dem i et ildfast fad. Rør fløde, ost, salt og peber sammen og fordel det over grøntsagerne. Kom brød, hvidløg, timian, olie, salt og peber i en foodprocessor og kør det til fine krummer. Det dem pænt over grøntsagerne og bag ca. 20 min. til overfladen er gylden.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?