Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Hak chili, hvidløg og skalotteløg helt fint. Varm 1 spsk. olie godt op i en wok og steg bønnerne i min. 5-7 minutter til de bliver blødere og begynder at tage farve (ca. 5 min.). Tag bønnerne op, kom resten af olien i wokken og tilsæt chili, løg, hvidløg og ingefær. Lynsteg det et øjeblik og vend bønnerne i igen sammen med soja, sukker, salt og peber.
Smag til og server til fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften