0
Grønne frikadeller med kartoffelsalat
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nye kartofler
1 min.
Kartofler

Kog kartoflerne i rigeligt godt saltet vand i ca. 12-15 min., til de er møre. 

gulerødder
2 min.
Gulerodsstænger

Skræl gulerødderne, skær dem i stænger, og lad dem ligge i koldt vand, til du skal spise. 

nye kartoflercreme fraiche 18%mayonnaisepurløgrødløg
20 min.
Kartoffelsalat

Skær de kogte kartofler i tern.

Rør en dressing af mayonnaise, creme fraiche, fintsnittet purløg (brug det halve her) og finthakkede rødløg. Smag til med salt, peber, lidt lys eddike, lidt sukker og sennep.

Sørg for at smage dressingen godt til, da kartoflerne trækker lidt af smagen ud af dressingen.

Vend dressing og skårede kartofler sammen, og smag til igen. 

rørt fars med gris & grønt
25 min.
Frikadeller

Skær hul i den ene ende af "pølsen" med den færdigrørte fars.

Tryk små deller ud i din hånd (gør den let fugtig mellem hver 2.-3. delle), og steg frikadellerne på en pande i lidt brusende smør i 4-5 min. på hver side, til de er sprøde, gyldne og gennemstegte. 

purløggulerødder
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys det sidste purløg over, og servér med gulerodsstænger til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farsen er rørt med 60% svinekød og 40% grøntsager (løg, kartoffel, kikærter og pastinakker) og er lige klar til at stege eller pochere/koge! 

Ny emballage – mindre plast, mere bæredygtighed!

Hos Skagenfood arbejder vi løbende på at mindske vores klimaaftryk, og vores nye emballage til rørt fars er et vigtigt skridt i den retning! Vi har i samarbejde med et hold af uddannede slagtere udviklet en række hybridfarser under konceptet ’Det grønne køkken’ – en innovativ blanding af kød, grøntsager og bælgfrugter. Resultatet? Samme lækre smag og tekstur, men med et lavere klimaaftryk.

Nu pakker vi vores fars i en smart rulle, der giver store fordele:

🌱 80 % mindre plast – vi reducerer emballageforbruget markant
🚛 Mere effektiv transport – rullerne fylder mindre og sænker CO2-udledningen
📦 Lettere opbevaring – fylder mindre i køleskabet
🔪 Nem at bruge – brug den mængde, du skal bruge, og opbevar resten sikkert i køleskabet

Mindre plast, mere grønt – uden at gå på kompromis med smag og kvalitet! ♻️🥩🌿