
Start med at skrælle gulerødderne og skær dem i tern. Varm en stor pande godt op, tilsæt lidt olie og sautér gulerødderne til de er møre med lidt bid - ca. 5-6 min. Krydr med salt og friskkværnet peber. Rengør panden med et stykke køkkenrulle, til senere brug.
Mens gulerødderne steger kan du sætte linser over at koge i en gryde i rigeligt, letsaltet vand. De skal koge ca. 15 min.
Kom creme fraichen op i en lille kasserolle og giv den et opkog.
Bælg ærterne, pluk estragonen og skræl skalotteløg. Hak løg og estragonblade fint.
Lige inden servering kommer du ærter, skalotteløg og estragon op i creme fraichen og giver den et nyt opkog og smager til med salt og friskkværnet peber. Den må ikke koge længe, så bliver ærterne kedelige.
Varm panden fra før op igen og tilsæt et godt skud olie. Form deller af farsen og steg dem ca. 4-5 min. på hver side. Sørg for at de tager godt med farve inden du vender dem - så slipper de nemmest panden.
Mens dellerne steger kan du plukke salaten ud i blade og skylle den.
Hæld vandet fra linserne og smag dem til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Anret dem på en tallerken med dellerne ovenpå. Anret salat og gulerødder ved siden af og slut af med at hælde saucen henover grøntsagerne.
Velbekomme!
Plantefars indeholder:
80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).
Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften