0

Grønne frikadeller og syrlig salat med agurk, oliven og feta

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Frikadeller: Hak persillen og del den i 2 portioner. Kom halvdelen i en skål sammen med kød, finthakket løg og 3 fed hvidløg, æg, mælk, mel, salt og peber og rør det godt sammen til en jævn fars. Smag til (lav en lille prøve og kog den) og form farsen til små frikadeller. Steg dem gyldne i halvt smør og halvt olie.

Salat: Skyl salaten (gerne batavia, romaine eller lign.), slyng den tør og bræk (eller riv) den i mundrette stykker. Halver agurken på langs, skrab kernerne væk og skær resten i ½ cm tykke skiver. Pil rødløget og snit det i helt tynde skiver. Vend salaten, resten af persillen, agurk, løg og oliven sammen i en skål. Pisk lige dele citronsaft og olivenolie sammen med dijonsennep, 1 fed presset hvidløg, salt og peber. Smag til. Vend dressingen i salaten lige inden servering, anret på et fladt fad og fordel skiver af feta henover.

Server sammen med kartoffelbåde, pitabrød og grillet squash, aubergine og peberfrugt.

Kommentarer og forslag til opskriften