0

Grønt blomkål og små tomater en papillotte med agurkecreme (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i små buketter og skyl tomaterne. Kom begge dele i en skål sammen med spidskommen, gurkemeje, lidt olie, salt og peber. Vend det hele godt rundt og fordel det på 4 lige store stykker bagepapir. Luk bagepapiret om fyldet som en karamel med åbningen opad. Buk enderne opad, så væden ikke kan løbe ud. Sæt pakkerne på en bageplade og bag ved 200 grader i 20-25 min. til grøntsagerne er møre. Skær imens agurken i fine små tern, vend dem med et godt nip salt og kom dem i et dørslag til afdrypning 10 min. Rør yoghurten med koriander, citronsaft, salt og peber og smag til. Skyl agurketernene under den kolde hane og pres så meget væde af som muligt. Rør dem i yoghurtcremen og smag til. Server pakkerne rygende varme med et par skefulde agurkecreme på toppen. Giv til fisk, kød eller fjerkræ af en hver slags.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.