Klargør grønt, så dem der skal stege længst, steger, imens du klargør de næste. Så får du hurtigere mad på bordet.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær svampene i strimler, og steg dem i olie i en varm sauterpande i ca. 3-4 min.
Snit hvidløg i tynde skiver og rødløg i slanke både. Kom begge dele med på panden, og steg i 1-2 min. Krydr med salt og et nip sukker.
Tilsæt karry, steg kort, så den dufter, og tilsæt kokosmælk.
Kog op, og smag til med limesaft, fiskesauce, salt og sukker.
Snit peberfrugt i slanke strimler, og tilsæt den til saucen de sidste 1-2 min.
Snit forårsløg fint, og hak peanuts.
Anret ris i dybe tallerkener med grønt i karrysauce.
Top med forårsløg, peanuts og kokosmel, og servér straks, gerne med limebåde til, hvis der er mere tilbage.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()