0

Grøntsagsclafoutis med ricotta, peberfrugt, porre og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Halver tomaterne, fjern stilken og skær kødet i store tern. Rens peberfrugten og skær den på samme måde. Snit porren i ½ cm tykke skiver og skyl dem grundigt.

Varm lidt olie op på panden og sauter porrer og peberfrugt med lidt salt og peber til de er bløde, men knapt møre. Kom tomater og hvidvin ved og rist videre 2-3 min. ved høj varme til væden er kogt ind om grøntsagerne - tomaterne må ikke nå at koge ud og miste formen!

Kom det hele over i et lille smurt tærtefad og bred det jævnt ud. Passer ricottaen gennem en sigte og rør den med æg, mælk, parmesan, timian, salt og peber. Hæld massen over grøntsagerne og bred den jævnt ud. Bag ved 175 grader i 20-25 min. til overfladen er flot gylden og massen fast. Server til kød, fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?