Del broccolitoppen i små buketter og skær stokken i tern. Damp dem i en smule letsaltet vand til de er lige knap møre, hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Snit de pillede løg i ½ cm tykke skiver og hak hvidløgsfeddene fint. Skræl pastinakkerne og riv dem groft. Smelt smørret i en tykbundet gryde og sauter løg og hvidløg klare deri. Kom pastinakkerne ved og sauter videre til de er møre og begynder at tage farve. Rør melet i til det er helt jævnt fordel og rør mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring til saucen er tyk og cremet. Vend de 2 slags ost i og smag til med salt og peber. Læg lasagnen sammen startende med lidt bechamelsauce, så lasagneplader, dernæst tomatsauce, så pesto og til sidst broccolibuketter. Gentag og slut af med et lag bechamelsauce. Drys jævnt med rasp og bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 min. til pladerne er møre og overfladen gylden. Server til fisk, kød eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kundekommentarer ()