0

Grøntsagslasagne med jordskokker, forårsløg og 2 slags ost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i 3 mm tynde skiver. Snit forårsløgene tyndt og hak hvidløgene fint. Varm olien på en pande og rist løg og hvidløg 3 min. Kom jordskokkerne ved, sauter til de begynder at bliver bløde og krydr med salt og peber. Læg et lag lasagneplader i bunden af et ildfast fad, fordel halvdelen af tomatpassataen, dernæst halvdelen af grøntsagerne og til sidst en tredjedel af mornaysaucen henover. Top med klatter af mascarpone og et nyt lag plader. Gentag det hele en gang til og slut af med plader, resten af mornaysaucen og fintrevet pecorino i et tyndt lag henover det hele. Bag ved 175 grader i 30-40 min. til pladerne er møre og overfladen gylden. Server til fisk, kød eller fjerkræ eller med en sprød salat med parmaskinke, semidried tomater og pesto samt godt italiensk brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.