0

Grøntsagspaella med chorizo og kikærter (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens og trim alle grøntsagerne. Skær peberfrugterne i strimler, skær squashen i små tern og snit aspargeserne i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Hak løg og hvidløg fint og skær chorizoen i små tern. Rist løg, hvidløg og chorizo i lidt olie til det hele er let gyldent. Skyl risene godt under koldt vand, kom dem i gryden og sauter 2 min. Kom hønsefond og safran ved og lad det simre under låg 8 min. Rør peberfrugt, squash, asparges og kikærter i og lad det simre yderligere 5 min. Vend olivenerne i og smag til med salt og peber. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.