Skær aubergine, renset peberfrugt og skrællet selleri i ensartede, mundrette bidder. Vend dem med olie, salt og peber og bag dem ved 225 grader i 10-15 min. til de er gyldne og møre med bid. Nip bønnerne og snit dem i 1 cm brede stykker med et skråt snit. Skær løgene i tern og hak hvidløgene fint. Varm lidt olie op i en sauterpande (eller i en ægte tagine) og sauter løgene let gyldne og klare. Kom hvidløg og alle krydderierne ved og sauter videre til duftene fylder rummet. Rør tomater og fond i og lad det koge op. Vend de bagte grøntsager, bønner og drænede kikærter i, krydr med salt og peber og lad det simre uden låg i 10 min. til retten har samlet sig og er kogt let ind. Smag til med citronsaft, salt og peber og anret i en stor flot skål. Drys gerne med hakket persille. Server med fx florlet couscous og en god skefuld græsk yoghurt på toppen.
Kundekommentarer ()