Næringsfordeling pr. person
Energi: 524 kcal
Fedt: 29,5g
Kulhydrat: 27,4g
Protein: 31,5g
Kostfibre: 10g
Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.
Skyl korianderen, afdryp for vand og skær den groft ud, så det er nemmere at blende den med en stavblender.
Dræn kikærterne for vand (det skal ikke kasseres). Kom kikærterne i en skål, hvor en stavblender nemt kan komme rundt. Tilsæt et to spsk. olivenolie pr. person, krydderiblanding, revet citronskal, citronsaft, koriander, salt og friskkværnet peber.
Blend til en lind og cremet puré. Tilsæt gerne lidt af kikærtevandet, hvis blenderen har svært ved at få fat.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider.
Tag fisken af panden og lad den hvile.
Skyl og fjern evt. grimme blade på kålen og det nederste af stokken. Skær kålen ud i grove stykker og varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kålen i 1 tsk. olie pr. person i 3 minutter under omrøring. Det må gerne få en mørk stegeoverflade. Skru ned for varmen og tilsæt 1 tsk. honning pr. person og rør rundt i yderligere 30 sek., til honningen klistrer sig til kålen. Smag til med salt og eddike.
Server hummussen i bunden af en dyb tallerken med fisken henover og top med den stegte kål.
Kundekommentarer ()