0
Grov humus med stegt kuller og honningglaseret savoykål

Grov humus med stegt kuller og honningglaseret savoykål

Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 524 kcal

Fedt: 29,5g

Kulhydrat: 27,4g

Protein: 31,5g

Kostfibre: 10g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skind
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.

kikærter i vandknust spidskommencitronkoriandersort peber
3 min.
Humus

Skyl korianderen, afdryp for vand og skær den groft ud, så det er nemmere at blende den med en stavblender.

Dræn kikærterne for vand (det skal ikke kasseres). Kom kikærterne i en skål, hvor en stavblender nemt kan komme rundt. Tilsæt et to spsk. olivenolie pr. person, krydderiblanding, revet citronskal, citronsaft, koriander, salt og friskkværnet peber.

Blend til en lind og cremet puré. Tilsæt gerne lidt af kikærtevandet, hvis blenderen har svært ved at få fat.

olivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden og lad den hvile. 

savoykål testhonningLys eddike
20 min.
Kålen

Skyl og fjern evt. grimme blade på kålen og det nederste af stokken. Skær kålen ud i grove stykker og varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kålen i 1 tsk. olie pr. person i 3 minutter under omrøring. Det må gerne få en mørk stegeoverflade. Skru ned for varmen og tilsæt 1 tsk. honning pr. person og rør rundt i yderligere 30 sek., til honningen klistrer sig til kålen. Smag til med salt og eddike.

30 min.
Anretning

Server hummussen i bunden af en dyb tallerken med fisken henover og top med den stegte kål.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?