0
Grov salat med rå og stegt blomkål, friskost og granatæble

Grov salat med rå og stegt blomkål, friskost og granatæble

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

grønne linser
1 min.
Kog linserne

Kom linserne op i en kasserolle, og dæk dem med rigeligt vand. Tilsæt et skud salt, og kog dem i ca. 15 min., til de er møre.

blomkålza'atar
3 min.
Steg blomkål

Skær ca. 2/3 af blomkålen ud i buketter.

Hak den resterende tredjedel til grov smulder, og gem det til senere.

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg buketterne i 3-4 min., til de er møre og gyldne. Kom za'atar over blomkålen til sidst i stegningen. Krydr med lidt salt. 

granatæbleKota-ostsquash
15 min.
Ordn tilbehør

Halver granatæblet, og tag kernerne ud.

Pluk osten ud i små bidder. 

Skær squashen i små tern.

citrongranatæble
20 min.
Vend salaten sammen

Dræn linserne grundigt for vand, og kom dem op i en stor skål. Kom squash, blomkålsbuketter, blomkålssmulder og granatæbler op i skålen, og vend godt rundt. Smag til med salt, friskværnet sort peber, lidt olivenolie og godt med fintrevet citronskal og citronsaft. 

Kota-ost
30 min.
Anretning

Anret salaten i en dyb tallerken, og kom stykker af ost ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?