0

Grov sommersalat med blomkål, radiser og rygeost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i fine små buketter og snit radiser og forårsløg i tynde skiver. Vend det hele godt sammen i en skål og stil til side. Pisk rygeosten cremet og tilsæt mayonnaisen. Pisk paprika i og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend grøntsager og dressing sammen eller server dem hver for sig sammen. Giv til fx lammekølle, svinemørbrad, oksesteg eller fisk på grill.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.