0

Grov tærte fyldt med bagte pastinakker, rødløg og timian (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten

Fremgangsmåde

Kom grahamsmel og salt i foodprocessoren og kør det hurtigt sammen. Skær smørret i små klumper og hak dem sammen med melet. Sæt maskinen på pulsfunktion og tilsæt 2-3 spsk. koldt vand – 1 skefuld ad gangen – til dejen har samlet sig. Rul dejen ind i film og læg på køl 30 min. Skræl pastinakkerne, flæk dem på langs og snit dem i ½ brede skrå skiver. Vend dem med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Skær løgene i brede både og sæt også dem på en bageplade. Pensl dem med olie og drys med sukker, salt og peber. Sæt begge bageplader i ovnen ved 175 grader og bag 20-25 min. til både løg og pastinakker er møre og let gyldne. Beklæd imens en smurt tærteform med tærtedejen, prik bunden grundigt med en gaffel og forbag den sammen med grøntsagerne i 12 min. Pisk æg, fløde, timian og halvdelen af osten sammen med salt og peber og vend pastinakker og løg. Hæld fyldet i tærtedejen og drys med resten af osten. Bag videre i ca. 25 min. til fyldet er fast og overfladen gylden. Server tærten varm med en god salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?