0

Grov tærte med butternut græskar, forårsløg, tørsaltet bacon, timian og Comté (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Rul tærtedejen ud og for et smurt tærtefad med den. Trim forårsløgene, del dem i en hvid og grøn ende og snit begge dele i skiver hver for sig. Skræl græskarret, skrab kernerne ud og snit græskarkødet og de pillede hvidløgsfed i tynde skiver. Rist baconen gylden, men lige knapt sprød på en pande. Tag den af med en hulske og dryp af på køkkenrullen. Kom lidt olie på panden sammen med baconfedtet og sauter den hvide del af forårsløgene bløde deri. Kom græskar, hvidløg og plukkede timianblade ved, krydr med salt og peber og sauter videre 10-15 min. til græskarstykkerne er knapt møre. Pisk imens æg, fløde, ½ af osten, lidt salt og et godt kværn peber sammen. Vend den grønne del af forårsløgene sammen med grøntsagerne og fordel dem i tærtebunden. Hæld æggeblandingen over, drys med bacon og resten af osten og bag tærte ved 175 grader i ca. 30 min. til den er gylden og æggemassen fast. Lad tærten hvile 10-15 min. inden servering og server til fx helstegt kylling, en langtidsbraiseret svineskank eller bagt laks.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?