
Rul tærtedejen ud og for et smurt tærtefad med den. Trim forårsløgene, del dem i en hvid og grøn ende og snit begge dele i skiver hver for sig. Skræl græskarret, skrab kernerne ud og snit græskarkødet og de pillede hvidløgsfed i tynde skiver. Rist baconen gylden, men lige knapt sprød på en pande. Tag den af med en hulske og dryp af på køkkenrullen. Kom lidt olie på panden sammen med baconfedtet og sauter den hvide del af forårsløgene bløde deri. Kom græskar, hvidløg og plukkede timianblade ved, krydr med salt og peber og sauter videre 10-15 min. til græskarstykkerne er knapt møre. Pisk imens æg, fløde, ½ af osten, lidt salt og et godt kværn peber sammen. Vend den grønne del af forårsløgene sammen med grøntsagerne og fordel dem i tærtebunden. Hæld æggeblandingen over, drys med bacon og resten af osten og bag tærte ved 175 grader i ca. 30 min. til den er gylden og æggemassen fast. Lad tærten hvile 10-15 min. inden servering og server til fx helstegt kylling, en langtidsbraiseret svineskank eller bagt laks.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften