
Skræl rodfrugterne og skær dem i kvarte på langs. Vend dem med lidt olie, salt og peber. Bred rodfrugterne ud på en bageplade, så de ligger plant i ét lag. Bag dem ved 200 grader i ca. 30 min. til de er møre - vend gerne rundt i dem en gang undervejs. Fjern stilk og kernehus fra æblerne og skær det i små tern. Hak løg og afdryppede kapers fint. Rør cremefraiche, mayonnaise, honning, sennep, evt. persille, salt og peber sammen og vend æbletern, løg og kapers i. Smag til og server til de varme fritter. Brug dem som velkomstsnack eller som tilbehør til stegt fisk, kød eller fjerkræ.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften