0
Grydestegt blomkål med fiskedeller og bulgur

Grydestegt blomkål med fiskedeller og bulgur

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fisk, Fløde, Æg, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgursalt
1 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme.  Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

hvidløgblomkåloliesmøreddike
3 min.
Blomkålen

Pil hvidløget og skær bladene og stokken fra blomkålen og skyl det grundigt. Lav 3 snit i toppen af blomkålen, sådan så det får 3 flade sider (som vist på billedet). Varm en gryde, der er passer med størrelsen til blomkålet, op ved middelhøj varme. Steg blomkålen med bunden nedad i 1 spsk. Olie pr. Person med låg på indtil det har fået en flot brun farve. Skru blusset ned på middel varme og tilsæt smøret og hvidløget. Steg blomkålen yderligere på de 3 flade sider, så det får en flot farve og hav låget på undervejs, så kålen dampes samtidig med at det steges. Kålen er færdig efter ca. 20-25 min, når man kan stikke en ske igennem det, uden det giver modstand. Når kålen er færdig tages den ud af gryden og krydres med salt. 

Det resterende stegesmør bruges som vinaigrette til salaten, hvor hvidløget moses med en gaffel og der tilsættes ½ tsk sennep, 1 tsk. Eddike pr. Person og krydres med salt. 

Hak det overskydende blomkål fint til en form for blomkålskrymmel og gem til senere.

salat
20 min.
Salaten

Skyl salaten grundigt, afdryp for vand og riv det i mundrette sykker. Vend salaten med vinaigretten og blomkålskrymmelen lige før servering og smag til med salt.

fiskefrikadeller
25 min.
Frikadellerne

Varm en pande op ved middel varme og varm frikadellerne op i ½ spsk. Olie pr. Person i ca. 3 min. På hver side.

30 min.
Anretning

Servér blomkålen med bulguren, salaten og de lune deller. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
532 kcal
Fedt:
23,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
49,9 g
heraf sukkerarter:
5 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
28,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?