0

Grydestegte benløse fugle med puré af pastinak og bagt rødbede med æble/yoghurt/tahindressing og ristede sesamfrø

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fløde, Mælk, Sesam, Nødder

Fremgangsmåde

Kød: Fæstn de benløse fugle med kødsnor og brun dem i lidt olie på en pande. Skær imens baconen i små tern og hak løgene fint. Tag fuglene af panden og læg dem over i en (tykbundet) gryde. Rist baconen let gylden på panden og tilsæt løgene. Sauter videre til løgene er gyldne og kom begge dele i gryden med kødet. Hæld fonden på panden, kog den godt af og hæld den over i gryden. Kom laurbærbladene i gryden, sæt det hele over ved middel varme og lad retten simre 1-1¼ time til kødet er mørt. Tag fuglene op af gryden og anret dem i et varmt fad. Sigt skyen over i en kasserolle, rør 3 dl fløde og cremefraichen i og varm igennem uden det koger. Smag til med salt, peber og evt. et lille nip sukker og jævn saucen med maizena. Hæld saucen over fuglene og server dem i fadet.

Puré: Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem meget møre i letsaltet vand (ca. 25 min.). Dræn dem og purér dem med 2 dl fløde og en skefuld smør i en foodprocessor. Juster konsistensen med mælken - puréen skal være blød og let flydende. Smag til med salt og peber.

Rødbeder: Skræl rødbederne og skær dem i grove tern. Vend ternene med olie, salt og peber og bag dem møre i en 200 grader varm ovn i 30-40 min. Skær æblerne i små tern og pres hvidløget. Rør begge dele sammen med yoghurt, citronsaft, tahin, salt og peber. Rist sesamfrøene lysebrune i lidt olie og vend dem med et nip salt. Snit forårsløget i fine tynde skiver. Anret de varme rødbeder på et fladt fad, kom dressingen på og drys forårsløg og ristede sesamfrø henover. Server umiddelbart derefter.

Server sammen med agurkesalat, en sprød grøn salat og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?