0

Gulerods-porresuppe med tranebær-æble-nøddetopping (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Læg tranebærrene i blød i lidt lunkent vand. Skræl gulerødder og kartofler og skær begge i grove stykker. Snit porrerne i skiver og hak hvidløg groft. Sauter det hele et par minutter i lidt olivenolie, hæld hønsefond på og krydr med salt og peber. Lad suppen simre i 15 min., tilsæt appelsinsaften (evt. appelsinjuice) og kog yderligere 5 min. Skær imens æblerne i små tern og hak hasselnødderne groft. Bland begge dele med de drænede tranebær, lidt olivenolie og peber. Blend suppen helt glat, rør fløden i og smag til. Server suppen i dybe tallerkner med en skefuld topping i midten og giv masser af godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften