0

Gulerodsfrikadeller med hvidløg og sesam (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl gulerødderne og riv dem; riv 3 gulerødder fint og 2 gulerødder groft. Hak løg og hvidløgene helt fint. Rør gulerødder, løg, hvidløg, æg, havregryn, sesamfrø, chiliflager, salt, peber og evt. hakkede krydderurter sammen til en jævn fars og lad den hvile 30-45 min. på køl (og gerne længere). Smelt en godt klat smør på panden ved middel lav varme, form farsen til deller og steg dem gyldne deri, ca. 4 min. på hver side. Dryp af på køkkenrulle og server straks som vegetarisk hovedret eller som tilbehør til et stykke stegt kød, fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?