0

Gulerodsgratin med skalotteløg og sprød top (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Muskatnød, Æg

Fremgangsmåde

Rens gulerødderne, snit dem i ½ cm tykke skiver med et skråt snit og kog dem knapt møre i lidt letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Smelt 2 spsk. smør i en tykbundet gryde, bland det sammen med rasp og evt. finthakket dild og stil til side. Smelt resten af smørret i samme gryde og sauter finthakkede skalotteløg klare deri. Kom mel, muskatnød og ½ tsk. salt ved og rør det godt sammen. Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og rør sammenpiskede æg og revet i med hurtige tag. Vend til sidst gulerødderne i og fordel det hele i et ildfast fad. Drys med raspen og bag 20-25 min. ved 175 grader til overfladen er gylden og sprød. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?