0
Gulerodssuppe med friterede salvieblade og cheddarbrød

Gulerodssuppe med friterede salvieblade og cheddarbrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Suppe
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

ras el hanoutgulerøddercreme fraiche 38%hvidløggrøntsags bouillonskalotteløg
1 min.
Gulerodssuppe

Tænd ovnen på 225 grader.

Skræl og pil gulerødder, skalotteløg og hvidløg, og del dem i rustikke stykker.

Kom det hele i en stor gryde med en generøs portion god olivenolie, og sautér det grundigt af, uden det tager farve. Kom ca. 2/3 af krydderiblandingen på, og rist det igennem i 2 min. 

Tilsæt vand (2,5-3 dl pr. pers.) og urtebouillon, (kan du lide en suppe med mere dybde, kan du erstatte med, eller tilføje hønsebouillon) kog op, og lad suppen simre i 15-20 min.

Blend suppen til en cremet konsistens med halvdelen af creme fraichen og en lille klump kold smør (smør kan udelades, men det smager altså pokkers godt!).

Sigt evt. suppen, og smag den til med salt og peber og evt. et par dråber citronsaft.

salvie
20 min.
Friterede salvieblade

Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena*, 3 spsk. hvedemel, 1/2 tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.

Pluk bladene af salvien, og dyp dem i den tykke dej. Læg bladene direkte i en lille gryde med varm neutral olie.

Fritér, til bladene er sprøde og gyldne. Dryp dem af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på.

* Har du ikke maizena, kan du erstatte med kartoffelmel. Har du ingen af delene, bruger du bare ren hvedemel. 

pitabrødWilliams Cheddar Cheesecreme fraiche 38%ras el hanout
30 min.
Gratinerede cheddarbrød

Smør et tyndt lag creme fraiche ovenpå hvert brød, og krydr med lidt salt samt det sidste ras el hanout.

Riv osten over brødene, dryp med lidt god olivenolie, og gratinér ostebrødene i den 225 grader varme ovn, til osten er gylden og lækker. 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet med friterede salvieblade på toppen af suppe og brød. Har du lidt creme fraiche til overs så kom en lille klat i suppen. Har en en klat yoghurt eller skyr i køleskabet funker det også godt.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

Fremstillet af komælk i Wales. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes. Cheddar er den mest spiste ost i U.K. og bruges i mange forskellige sammenhæng. Osten er en fast ost med små proteinkrystaller med en fantastiske frugtagtig aroma og syre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?