0

Gulerødder med oliven, citron og fennikeltop

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub gulerødderne godt og skær dem i kvarte på langs. Vend dem med finthakket hvidløg, cayennepeber, olie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200°C i 15 min. Snit fennikeltoppen fint og vend den i gulerødderne sammen med oliven og citronsaft og -skal. Bag yderligere 7-10 min. eller til gulerødderne er møre med bid.

Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.