Skrub eller skræl gulerødderne og del dem i kvarte på langs - er de tykke deles de i 6 både i stedet. Nip bønnerne og kog begge dele i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Dræn og køl straks af med koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Rist sesamfrøene let gyldne på en tør pande. Pisk ½ spsk. sesamolie, vineddike, soja, honning, salt og peber sammen og smag til. Varm en wok godt op, kom 1 spsk. sesamolie i og rist gulerødder og bønner deri 1-2 min. Kom dressingen ved og rist yderligere 1 min. Rør sesamfrøene i og server straks til kød, fisk eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften