0
Gullasch med kartoffelmos og hjemmelavet gremolata

Gullasch med kartoffelmos og hjemmelavet gremolata

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spisekartofler
1 min.
Kartoffelmos

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Lad dem koge i ca. 15 min., indtil de er helt møre. Sigt vandet fra (gem lidt af det) og mos kartoflerne med et piskeris til en grov mos. Tilsæt lidt af kogevandet, hvis den er for fast. Smag til med salt og peber.

sous vide oksekødløgpeberfrugterflåede tomaterlaurbærblade
10 min.
Gullasch

Pil løget, skyl peberfrugten, og skær begge i mundrette stykker.

Varm en gryde op ved høj varme. Skær kødet i tern på ca. 2x2 cm (gem væden fra posen), og steg det i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve.

Skru ned for varmen, og tilsæt løg og peberfrugt. Lad det hele simre i ca. 4 min. under omrøring.

Hæld væden fra kødet, flåede tomater, laurbærblade og 1/2 dl. vand pr. person i gryden, og lad retten simre i 10 min.

Smag til med salt og peber.

persillecitronhvidløg
25 min.
Gremolata

Pil hvidløget, og riv det ned i en skål sammen med skrællen fra citronen.

Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, hak den fint, og tilsæt den til skålen.

30 min.
Anretning

Fordel mosen i dybe tallerkener, hæld gullasch henover, og top med gremolata.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
543 kcal
Fedt:
21 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
54,8 g
heraf sukkerarter:
18,9 g
Kostfibre:
6,6 g
Protein:
30,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?