Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Fjern de yderste blade på spidskålen, og skyl den. Flæk kålen i 4 dele, skær stokken fra, og snit kålen så fint du kan evt. gerne på et mandolinjern.
Skyl gulerødderne, skræl og skær dem i fin julienne på et mandolinjern, eller riv dem på et råkostjern, og bland dem med spidskål.
Riv lime og pres saften fra.
Pluk og skyl mynte (de smager godt), tør den i en salatslynge, og hak den groft. Vend mynten i salaten.
Pil og snit rødløg, så fint du kan evt. på et mandolinjern.
Pil hvidløget, og skyl chilien. Kom hvidløg og chili (uden kerner) i en morter, og stød, til det har en konsistens som en ensartet pasta. Tilsæt 1/2 spsk. rørsukker pr. person, lidt salt, fiskesauce og limesaft (gem 1/3 til fisken), og rør, indtil salt og sukker er opløst. Tilsæt til sidst grofthakkede peanuts (gem halvdelen).
Vend spidskål, nudler, gulerødder, rødløg samt chili-pastaen sammen, og lad det trække, mens du tilbereder gyoza'erne.
Steg evt. dine gyoza af et par omgange, eller brug flere pander.
Du skal bruge en stor pande med tilhørende låg, gerne af glas - og gerne en non-stick- eller en god støbejernspande til at stege gyoza'erne på.
Varm neutral olie op på panden ved middelvarme. Når den er varm og fordelt jævnt på hele panden, tilføjes gyozaer, afhængig af din pandes størrelse, med den flade side nedad. Pas på, de ikke står for tæt. Der skal være lidt luft imellem dem. Steg dem, indtil de er gyldent-brunede i bunden, det tager typisk 2 til 3 min. Tilsæt derefter så meget vand, at det står knap en femtedel op af gyozaerne (ca. 1/2 dl, afhængigt af hvor mange gyozaer, du har på panden). Dæk med låg, og lad gyozaerne dampe, indtil vandet er kogt helt væk, og panden er tør. Når gyozaerne er blevet helt bløde, er de færdige. Det tager typisk 3 til 4 min. Tag låget af panden, skru nu op for varmen til middelhøj varme, og lad gyozaerne stege igen og blive sprøde på bunden i yderligere et minut eller to, alt efter hvor sprøde. du kan lide dem. (Hold godt øje med dem her. så de ikke branker).
Tør panden af, og tilbered de resterende gyoza efter samme fremgangsmåde.
Som vist!
Gyoza med kylling er en japansk delikatesse fyldt med en blanding af kylling, grøntsager og krydderier. Gyozaerne er pakket ind i en tynd dej og kan dampes, steges eller koges. De kan serveres med sojasauce eller en lækker dipping sauce.
Kundekommentarer ()