Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kødet i en skål sammen med krydderiblandingen, revet hvidløg og 1/2 tsk. salt pr. person. Rør godt rundt, og gem det til senere.
Varm ovnen op ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær grøntsagerne i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i 15-20 min. under jævnlig omrøring, indtil de er møre og har fået godt med farve.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.
Form gyros af kødet (se billedet), sæt dem på spyddene, og varm en pande eller grill op ved høj varme.
Grill kødet i ca. 2 min. på 2 sider af spyddet, indtil det har fået godt med farve og er helt gennemstegt.
Servér kødet med de bagte grøntsager og den saltede yoghurt.
Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel
Kundekommentarer ()