0
Gyros med grillede tomater, løg og squash

Gyros med grillede tomater, løg og squash

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%gyroskrydderihvidløg
1 min.
Rør kødet

Kom kødet i en skål sammen med krydderiblandingen, revet hvidløg og 1/2 tsk. salt pr. person. Rør godt rundt, og gem det til senere.

bagekartoflerløgsquashtomater
5 min.
Bag grøntsagerne

Varm ovnen op ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær grøntsagerne i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i 15-20 min. under jævnlig omrøring, indtil de er møre og har fået godt med farve.

græsk yoghurt 2 %
15 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.

20 min.
Steg kødet

Form gyros af kødet (se billedet), sæt dem på spyddene, og varm en pande eller grill op ved høj varme.

Grill kødet i ca. 2 min. på 2 sider af spyddet, indtil det har fået godt med farve og er helt gennemstegt. 

30 min.
Anretning

Servér kødet med de bagte grøntsager og den saltede yoghurt.

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
491 kcal
Fedt:
14,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,8 g
Kulhydrat:
45,5 g
heraf sukkerarter:
8,5 g
Kostfibre:
6 g
Protein:
39,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?