Jeg elsker at lave denne ret som en bowl - fordi alle smagene passer så godt sammen.
Men det kan selvfølgelig også anrettes hver for sig.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær kartoflerne i halve eller kvarte, afhængig af størrelse. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, dryp dem med olivenolie, og bag dem i den varme ovn i ca. 25 min., eller til de er gyldne og møre.
Riv halvdelen af agurken groft, og hvidløg fint. Pres væden fra agurken, og rør den med yoghurt, hvidløg, salt og olivenolie.
Steg kødet i olivenolie på en varm pande, til det er gyldent og gennemstegt. Krydr med salt, peber og Græsk Salat Krydderi.
Skær tomaterne og resten af agurken i tern. Skær løget i både, og snit salaten.
Anret kartofler, kød, salat, tomat, løg og agurk i dybe tallerkener. Servér straks med tzatziki til.
Græsk salat krydderi indeholder:
50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver
Kundekommentarer ()