Skær kartoflerne i kvarte, og skyl dem grundigt. Kog dem under låg, til de netop er møre. Hæld vandet fra, og rør med en god klat smør og evt. lidt mælk eller fløde. Smag til med salt og peber.
Form kødet til bøffer. Krydr dem med salt og sort peber, og steg dem på en pande i neutral olie i 5-6 min. på hver side, til de er netop gennemstegte.
Kog skysovsen igennem, og pisk et par gode klatter koldt smør i den. Pluk og hak estragon (gem lidt til pynt), og tilsæt det til saucen. Bring sovsen tilbage til kogepunktet, mens du pisker. Smag til med salt og peber.
Fif: Kog evt. panden, hvor du stegte bøfferne, af med en smule eddike og/eller vin, og kom afkoget i sovsen. Kog igennem, og montér evt. med en lille klump smør.
Kog ærterne i en smule vand, smør og salt.
Som vist på billedet, pyntet med lidt estragon.
Kommentarer og forslag til opskriften