0
Hakkebøf med ærter, kartoffelkompot & estragonsauce

Hakkebøf med ærter, kartoffelkompot & estragonsauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
0 min.
Kartoffelkompot

Skær kartoflerne i kvarte, og skyl dem grundigt. Kog dem under låg, til de netop er møre. Hæld vandet fra, og rør med en god klat smør og evt. lidt mælk eller fløde. Smag til med salt og peber.

hakket oksekød
2 min.
Kød

Form kødet til bøffer. Krydr dem med salt og sort peber, og steg dem på en pande i neutral olie i 5-6 min. på hver side, til de er netop gennemstegte.

skysovsestragon
10 min.
Estragonsauce

Kog skysovsen igennem, og pisk et par gode klatter koldt smør i den. Pluk og hak estragon (gem lidt til pynt), og tilsæt det til saucen. Bring sovsen tilbage til kogepunktet, mens du pisker. Smag til med salt og peber.

Fif: Kog evt. panden, hvor du stegte bøfferne, af med en smule eddike og/eller vin, og kom afkoget i sovsen. Kog igennem, og montér evt. med en lille klump smør. 

ærter, frost
12 min.
Ærter

Kog ærterne i en smule vand, smør og salt. 

20 min.
Anretning

Som vist på billedet, pyntet med lidt estragon.

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?