0
Hakkebøf med ærter, kartoffelkompot & svampe-estragonsauce

Hakkebøf med ærter, kartoffelkompot & svampe-estragonsauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
0 min.
Kartoffelkompot

Skær kartoflerne i kvarte, og skyl dem grundigt. Kog dem under låg, til de netop er møre. Hæld vandet fra, og rør med en god klat smør og evt. lidt mælk eller fløde. Smag til med salt og peber.

Alternativt, gør som på billedet og server retten med kogte kartofler. 

hakket oksekødbacon
2 min.
Kød

Form kødet til bøffer, og rul 2 stykker bacon omkring hver hakkebøf. Fæstn evt. med en kødnål eller træ-tandstik (uden myntesmag). Krydr bøfferne med salt og sort peber, og steg dem på en pande i neutral olie i 5-6 min. på hver side, til de er netop gennemstegte.

svampe sovsestragon
10 min.
Svampe-estragonsauce

Kog svampesovsen igennem, og pisk evt. et par gode klatter koldt smør i den. Pluk og hak estragon (gem lidt til pynt), og tilsæt det til saucen. Bring sovsen tilbage til kogepunktet, mens du pisker. Smag til med salt og peber.

Fif: Kog evt. panden, hvor du stegte bøfferne, af med en smule vand, og kom afkoget i sovsen. Kog igennem, og monter evt. med en lille klump smør. 

ærter, frost
12 min.
Ærter

Kog ærterne i en smule vand, smør og salt. 

20 min.
Anretning

Som vist på billedet, pyntet med lidt estragon.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?