Skær kartoflerne i kvarte, og skyl dem grundigt. Kog dem under låg, til de netop er møre. Hæld vandet fra, og rør med en god klat smør og evt. lidt mælk eller fløde. Smag til med salt og peber.
Alternativt, gør som på billedet og server retten med kogte kartofler.
Form kødet til bøffer, og rul 2 stykker bacon omkring hver hakkebøf. Fæstn evt. med en kødnål eller træ-tandstik (uden myntesmag). Krydr bøfferne med salt og sort peber, og steg dem på en pande i neutral olie i 5-6 min. på hver side, til de er netop gennemstegte.
Kog svampesovsen igennem, og pisk evt. et par gode klatter koldt smør i den. Pluk og hak estragon (gem lidt til pynt), og tilsæt det til saucen. Bring sovsen tilbage til kogepunktet, mens du pisker. Smag til med salt og peber.
Fif: Kog evt. panden, hvor du stegte bøfferne, af med en smule vand, og kom afkoget i sovsen. Kog igennem, og monter evt. med en lille klump smør.
Kog ærterne i en smule vand, smør og salt.
Som vist på billedet, pyntet med lidt estragon.
Kommentarer og forslag til opskriften