0
Hakkebøf med bløde løg/spidskål og skysovs

Hakkebøf med bløde løg/spidskål og skysovs

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 566 kcal

Fedt: 19,6g

Kulhydrat: 44,7g

Protein: 37,4g

Kostfibre: 7,5g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflersalt
1 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

løgspidskålsaltolie
10 min.
Bløde løg/skål

Pil løget og skyl kålen grundigt. Skær dem i tynde skiver og overfør til en kold pande med 1 spsk. olie pr. person. Varm panden op ved middel varme og rør jævnligt i en periode over ca. 15 min. indtil løget/kålen er blevet helt blød og skrumpet til 1/3 størrelse. Smages til med salt.

hakket oksekødoliesaltevt. maizenakulør til sovs
20 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme og form en hakkebøf pr. person og krydr med salt på begge sider. Steg bøfferne ca. 3 min. på hver side. Bøfferne må gerne være lidt bløde, når der trykkes let oven på dem.

Tag bøfferne af panden og tilsæt ¼ dl vand og bouillonen til panden og rør skyen fra bøfferne ud i vandet. Tilsæt evt. lidt kulør og udvandet maizena, hvis en mørkere og tykkere sovs ønskes. Smages til med salt. 

syltede agurker
30 min.
Anretning

Server bøfferne med kartofler, bløde løg/kål, sovs og syltede agurker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?