0

Hakkebøf med kartoffelsalat, dampede gulerødder og agurkesalat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os begynde med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

TIP: Hvis ikke alle er vilde med varme, kogte gulerødder eller agurkesalat, så tag nogle af grøntsagerne fra og bruge dem rå i stave som snack. 

TIP TIP: Sumak er et syrligt, tørret bær. Drys det på gulerødderne, eller lad være.

små kartoflergulerødderagurk
1 min.
Kartofler, gulerødder og agurkesalat

Sæt vand over til kartofler og gulerødder. 

1. kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg. CA. 15-20 minutter. Afdryp dem og lad dem køle en smule. 

2. Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i aflange, tykke stave. Damp dem i 2-3 cm kogende, saltet vand under låg i 4-5 min. Afdryp. 

3. Kog 1 dl sukker og 1 dl eddike pr- agurk i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Skær agurken i tynde skiver og kom den i et sylteglas/en bøtte med lagen. Krydr gavmildt med peber. Træk indtil servering. 

græsk yoghurt, 10%dijon sennepforårsløgkarsehakket oksekød
15 min.
Kartoffelsalat og hakkebøffer

4. Rør en dressing af yoghurt, sennep (efter smag), fint snittede forårsløg og klippet karse. Skær kartfolerne i mundrette stykker og vend dem i dressingen. Smag til med salt og peber. 

5. Form kødet til bøffer; 1 pr- person. Steg dem i olivenolie på en varm pande. Steg i 3-4 min. på hver side, eller til de er akkurat gennemtilberedte. Krydr med salt og peber. 

sumak (sumac)
28 min.
Anretning

6. Anret hakkebøffer med kartoffelsalat, afdryppet agurkesalat, lune gulerødder dryppet med lidt olivenolie, salt og sumak. 

7. Servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.