0
Hakkebøf med persillesauce, agurkesalat og asparges

Hakkebøf med persillesauce, agurkesalat og asparges

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter

Har du ikke smør til din opbagning, kan du sagtens bruge olie - ingen panik. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofleragurk
1 min.
Kartofler og agurkesalat

Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg. Afdryp dem inden servering. 

Kom 1 dl eddike og 1 dl sukker pr. agurk i en kasserolle, og kog op til sukkeret er smeltet. Skær agurken i tynde skiver, og vend dem med lagen. Krydr gavmildt med peber, og lad agurkesalaten trække i køleskabet indtil servering. 

sødmælkhakket oksekødkruspersille
6 min.
Persillesauce og bøffer

Smelt 2 spsk. smør i en gryde, og pisk 2 spsk. hvedemel i (3 spsk. af hver, hvis I er 5 pers.). Pisk langsomt mælken i, så saucen tykner. Spæd med kartoffelvand hvis behov, og lad saucen koge godt igennem under omrøring. 

Smag til med salt og peber, og vend finthakket persille i, de sidste 1-2 min. inden servering. 

Form 1 hakkebøf pr. pers., og steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. 

hjertesalatskalotteløggrønne asparges
Salat

Flæk evt. de allertykkeste broccolini, damp dem  i en sauterpande med 1-2 cm kogende, saltet vand og gerne en smørklat. Damp dem i ca. 2 min., og afdryp dem straks. 

Pluk salaten groft, og anret den på et lille fad. Snit løget i tynde skiver.

Anret salat med broccolini og løg, og dryp med olivenolie og eddike. Krydr med salt og peber inden servering. 

28 min.
Anretning

Servér hakkebøffer med kartofler, persillesauce, afdryppet agurkesalat og sprød salat med broccolini. Nyd straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.