Har du ikke smør til din opbagning, kan du sagtens bruge olie - ingen panik.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg. Afdryp dem inden servering.
Kom 1 dl eddike og 1 dl sukker pr. agurk i en kasserolle, og kog op til sukkeret er smeltet. Skær agurken i tynde skiver, og vend dem med lagen. Krydr gavmildt med peber, og lad agurkesalaten trække i køleskabet indtil servering.
Smelt 2 spsk. smør i en gryde, og pisk 2 spsk. hvedemel i (3 spsk. af hver, hvis I er 5 pers.). Pisk langsomt mælken i, så saucen tykner. Spæd med kartoffelvand hvis behov, og lad saucen koge godt igennem under omrøring.
Smag til med salt og peber, og vend finthakket persille i, de sidste 1-2 min. inden servering.
Form 1 hakkebøf pr. pers., og steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
Flæk evt. de allertykkeste broccolini, damp dem i en sauterpande med 1-2 cm kogende, saltet vand og gerne en smørklat. Damp dem i ca. 2 min., og afdryp dem straks.
Pluk salaten groft, og anret den på et lille fad. Snit løget i tynde skiver.
Anret salat med broccolini og løg, og dryp med olivenolie og eddike. Krydr med salt og peber inden servering.
Servér hakkebøffer med kartofler, persillesauce, afdryppet agurkesalat og sprød salat med broccolini. Nyd straks.
Kundekommentarer ()