Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
TIP: Skal det gå lidt stærkt, så skær agurk og gulerødder til snack og gem løg og dukkah til en anden god gang!
Kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg. CA. 15-20 minutter. Afdryp dem og lad dem stå i gryden under låg indtil servering.
Kom imens 1 dl sukker og 1 dl eddike pr. agurk i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet.
Pil rødløg og skær det i grove både. Kom det i eddiken og kog med i 1-2 min.
Skær agurk i skiver. Kom den et sylteglas eller en bøtte og hæld den varme lage og løgene over. Krydr med peber og lad den trække indtil servering.
Skrub eler skræl gulerødderne (eller skyl dem blot!). Skær enderne af dem og damp dem i 1-2 cm kogende, saltet vand i en dyb pande under låg. Damp dem i 4-6 min. Afdryp dem.
Smelt 1 spsk. smør pr. 2 dl mælk. Pisk 1 spsk. mel i pr. spsk. smør og pisk langsomt mælken i. Krydr med salt og peber. Lad sovsen simrer under omrøring i 7-10 min. Spæd undervejs med kogevand fra kartoflerne hvis behov.
Hak persillen og vend den i lige inden servering.
Form kødet til hakkebøffer: 1-2 pr. person. Steg dem i olivenolie på en varm pande til de er gyldne og akkurat gennemstegte. Ca. 4 min. på hver side. Krydr dem med salt og peber.
Anret hakkebøffer med kartofler, sovs, gulerødder drysset med dukket og afdryppet agurkesalat. nyd straks.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften