0
Hakkebøf med persillesauce, gulerødder med dukkah og agurkesalat

Hakkebøf med persillesauce, gulerødder med dukkah og agurkesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

små kartoflerrødløgagurk
1 min.
Kartofler og agurkesalat

Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 15-20 min. under låg, til de er møre. Sigt vandet fra, og lad dem stå i gryden under låg indtil servering. 

Kom 1 dl sukker og 1 dl eddike pr. agurk i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet. 

Pil rødløg, og skær det i grove både. Kom det i eddiken, og kog med i 1-2 min. 

Skær agurk i skiver, og kom den i et sylteglas eller en bøtte.

Hæld den varme lage og løgene over, krydr med peber, og lad den trække indtil servering. 

TIP: Skal det gå lidt stærkt, så skær agurk og gulerødder til snack, og gem løg til en anden god gang!

gulerøddersødmælkpersille
5 min.
Gulerødder og persillesovs

Skrub eller skræl gulerødderne (eller skyl dem blot), skær enderne af, og damp dem i 1-2 cm kogende, saltet vand i en dyb pande under låg i ca. 4-6 min. Sigt vandet fra.

Smelt 1 spsk. smør pr. 2 dl mælk, og pisk 1 spsk. mel i pr. spsk. smør.

Pisk langsomt mælken i, og krydr med salt og peber.

Lad sovsen simre under omrøring i 7-10 min., og spæd undervejs med kogevand fra kartoflerne hvis behov. 

Hak persille, og vend den i lige inden servering. 

hakket oksekøddukkah
18 min.
Hakkebøffer og anretning

Form kødet til 1-2 hakkebøffer pr. pers., og steg dem i olivenolie på en varm pande i ca. 4 min. på hver side, til de er gyldne og akkurat gennemstegte. Krydr dem med salt og peber. 

Anret hakkebøffer med kartofler, sovs, gulerødder drysset med dukkah og afdryppet agurkesalat, og nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT