Smag gerne tomaterne til med et nip sukker. De skal ikke være søde, men sukkeret fremhæver smagen af tomat.
Det gælder både, når de er kolde og varme.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft.
Skær kartoflerne i halve eller kvarte. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette chunks. Vend begge dele med 1-2 spsk. koldt vand og en gavmild sjat olivenolie samt salt.
Bred rødderne ud i et ildfast fad, og sæt dem straks i ovnen (også selvom den ikke er helt varm endnu).
Bag rødderne i ca. 35 min., eller til de er møre og gyldne. Vend dem med groft plukket persille lige inden servering.
Form kødet, så der bliver 1 hakkebøf pr. pers. Steg hakkebøfferne i olivenolie og lidt smør, på en stor, varm pande i ca. 5-8 min. på hver side, eller til de er akkurat gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Skær tomater i mundrette chunks.
Rør dåsetomat med fint hakket hvidløg, 1/2-1 spsk. olivenolie pr. pers., salt, peber og et nip sukker, og vend de friske tomater i.
Snit forårsløg fint.
Smag yoghurten til med salt og en smule olivenolie, anret den på et lille fad, top med tomat og forårsløg, og krydr med friskkværnet peber.
Servér hakkebøf med saltbagte rødder og yoghurt med marinerede tomater.
Kundekommentarer ()