0
Hakkebøf med stuvede ærter og kogte kartofler

Hakkebøf med stuvede ærter og kogte kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ærter, frost
1 min.
Ærterne

Lad ærterne tø op natten over i køleskabet, eller læg posen i vand, før du begynder at lave mad.

kartoflersalt
3 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre/småkoge. Kog kartoflerne i ca. 10 min, til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

løgguleroddildpeberrod
10 min.
Grøntsagerne

Pil løget, skræl guleroden, og skær dem i små tern.

Skyl dilden grundigt, afdryp for vand, og hak den groft.

Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.

hakket oksekød 3-6%sort peberolivenolie, ekstra jomfruhvedemelfløde 9%eddike
15 min.
Hakkebøffen

Varm en pande op ved middelhøj varme. Form kødet til 1 bøf pr. person, krydr bøfferne godt med salt og peber. Steg dem ca. 3 min. på hver side i 1 spsk. olie pr. person, indtil de har fået godt med farve på begge sider. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile.

Kom guleroden og løget i panden, hvor bøfferne har stegt, og sautér dem i 3 min. under omrøring. Tilsæt ½ spsk. hvedemel pr. person, og rør godt rundt med et piskeris i ca. 1 min. Tilsæt kaffefløden lidt efter lidt under omrøring, indtil sovsen har fået den rette konsistens.

Tilsæt ærterne, dilden og peberroden, og smag til med salt og evt. lidt lys eddike.

30 min.
Anretning

Servér bøfferne med de kogte kartofler og stuvede ærter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
50,7 g
heraf sukkerarter:
16,7 g
Kostfibre:
10,3 g
Protein:
36,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?