0
Hakkebøf med stuvede ærter og kogte kartofler

Hakkebøf med stuvede ærter og kogte kartofler

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
ærter, frost
1 min.
Ærterne

Lad ærterne tø op natten over i køleskabet, eller læg posen i vand, før du begynder at lave mad.

kartoflersalt
3 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre/småkoge. Kog kartoflerne i ca. 10 min, til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

løgguleroddildpeberrod
10 min.
Grøntsagerne

Pil løget, skræl guleroden, og skær dem i små tern.

Skyl dilden grundigt, afdryp for vand, og hak den groft.

Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.

hakket oksekød 3-6%sort peberolivenolie, ekstra jomfruhvedemelfløde 9%eddike
15 min.
Hakkebøffen

Varm en pande op ved middelhøj varme. Form kødet til 1 bøf pr. person, krydr bøfferne godt med salt og peber. Steg dem ca. 3 min. på hver side i 1 spsk. olie pr. person, indtil de har fået godt med farve på begge sider. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile.

Kom guleroden og løget i panden, hvor bøfferne har stegt, og sautér dem i 3 min. under omrøring. Tilsæt ½ spsk. hvedemel pr. person, og rør godt rundt med et piskeris i ca. 1 min. Tilsæt kaffefløden lidt efter lidt under omrøring, indtil sovsen har fået den rette konsistens.

Tilsæt ærterne, dilden og peberroden, og smag til med salt og evt. lidt lys eddike.

30 min.
Anretning

Servér bøfferne med de kogte kartofler og stuvede ærter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
50,7 g
heraf sukkerarter:
16,7 g
Kostfibre:
10,3 g
Protein:
36,6 g