0
Hakkebøffer med bagt spidskål, flødeostcreme, kartofler og ristede mandler

Hakkebøffer med bagt spidskål, flødeostcreme, kartofler og ristede mandler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Sæt en gryde med letsaltet vand i kog til kartoflerne. Vandet kan evt. koges i elkoger først, hvis det skal gå stærkt. Kog kartoflerne i 10-12 minutter.

3. Fjern de yderste grove blade fra spidskålet. Skær kålet i 1,5-2 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pens med olie, drys med salt og peber, og bag i ovnen ca. 12 minutter.

4. Rist mandlerne med lidt salt på en tør pande ved middelhøj varme, til de tager farve.

5. Form i mellemtiden hakkekødet til bøffer, og krydr dem med salt og peber.

6. Hæld mandlerne fra panden, og hæld straks lidt olie og evt. lidt smør på den varme pande. Steg hakkebøfferne 4-5 minutter på hver side.

7. Hæld flødeosten i en skål, og rør den blød. Pres saft fra citronen, og smag flødeosten til med citronsaft, salt og peber. Hæld evt. et skvæt mælk i flødeostcremen, hvis den skal være mere lind.

8. Hak mandlerne groft.

9. Smør en spsk. flødeostcreme ud på hver tallerken. Anret skiver af kål, kartofler og hakkebøf ovenpå cremen. Drys med hakkede mandler, og slut af med dild.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?