0

Hakkebøffer med let syltede gule beder og kålsalat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TIP: Spar tid! Undlad de syltede, gule beder, eller lav dem dagen i forvejen, hvis aftensmaden skal gå hurtigt.

Har du ekstra god tid, kan du riste græskarkernerne let på en tør pande, fx. på panden inden du steger hakkebøffer. 

kartoflersødmælkforårsløggule beder
1 min.
Mos og beder

Sæt vand over til kartofler.
Skær kartfolerne i grove stykker (med skræl). Kom dem kogende usaltet vand og kog dem helt møre under låg. Afdryp dem. Tilsæt smør til de varme kartfoler og mos dem groft. Tilsæt mælk efter behov og smag til med salt. Hold dem varme i gryden. 

Snit forårsløg og gem dem til servering. 

Skræl imens bederne. Skær dem i tynde skiver eller slanke både. Kom 1 dl sukker og 1 dl eddike i en kasserolle (pr. 3-400 g beder) og varm op til sukkeret er smeltet. Kom bederne i lagen og kog op. Tag dem af varmen. 

 

hakket oksekødcitronspidskålæbler
15 min.
Hakkebøf og kålsalat

Form kødet til bøffer; 1 pr. person. Steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande. CA. 5 min. på hver side. Krydr dem med salt og peber. 

Rør en dressing af saft af 1/2-1 citron, 2-3 spsk. olivenolie og 1/2-1 spsk. flydende honning.

Skær æblerne i tern, snit kælen og vend begge dele med dressingen. 

græskarkerner
27 min.
Anretning

Anret mos med hakkebøffer og afdryppede beder. Drys med græskarkerner og forårsløg. 

Servér kålsalat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften