Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær kartoflerne i grove stykker (med skræl), kom dem i kogende usaltet vand, og kog dem helt møre under låg i ca. 15 min.
Sigt vandet fra, tilsæt smør, og mos dem groft. Tilsæt mælk til ønsket konsistens, og smag til med salt. Hold det varmt i gryden.
Snit forårsløg, og gem dem til servering.
Skræl bederne, og skær dem i tynde skiver eller slanke både.
Kom 1 dl sukker og 1 dl eddike i en kasserolle (pr. 3-400 g beder), og varm op til sukkeret er smeltet.
Kom bederne i lagen, kog det op, og tag det af varmen.
TIP: Hvis du vil spare tid, så undlad de syltede gule beder, eller lav dem dagen i forvejen.
Form kødet til 1 stk. bøf pr. pers., og steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande i ca. 5 min. på hver side. Krydr dem med salt og peber.
Rør en dressing af saft af 1/2-1 citron, 2-3 spsk. olivenolie og 1/2-1 spsk. flydende honning.
Skær æblerne i tern, snit kålen, og vend begge dele med dressingen.
Anret mos med hakkebøffer og afdryppede beder, drys med græskarkerner og forårsløg, og servér kålsalat til.
Tip: Har du ekstra god tid, kan du riste græskarkernerne let på en tør pande.
Kommentarer og forslag til opskriften