0
Hakkebøffer med letsyltede gule beder og kålsalat

Hakkebøffer med letsyltede gule beder og kålsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

kartoflersødmælkforårsløggule beder
1 min.
Mos og beder

Skær kartoflerne i grove stykker (med skræl), kom dem i kogende usaltet vand, og kog dem helt møre under låg i ca. 15 min.

Sigt vandet fra, tilsæt smør, og mos dem groft. Tilsæt mælk til ønsket konsistens, og smag til med salt. Hold det varmt i gryden. 

Snit forårsløg, og gem dem til servering. 

Skræl bederne, og skær dem i tynde skiver eller slanke både.

Kom 1 dl sukker og 1 dl eddike i en kasserolle (pr. 3-400 g beder), og varm op til sukkeret er smeltet.

Kom bederne i lagen, kog det op, og tag det af varmen.

TIP: Hvis du vil spare tid, så undlad de syltede gule beder, eller lav dem dagen i forvejen.

 

 

hakket oksekødcitronspidskålæbler
15 min.
Hakkebøf og kålsalat

Form kødet til 1 stk. bøf pr. pers., og steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande i ca. 5 min. på hver side. Krydr dem med salt og peber. 

Rør en dressing af saft af 1/2-1 citron, 2-3 spsk. olivenolie og 1/2-1 spsk. flydende honning.

Skær æblerne i tern, snit kålen, og vend begge dele med dressingen. 

græskarkerner
27 min.
Anretning

Anret mos med hakkebøffer og afdryppede beder, drys med græskarkerner og forårsløg, og servér kålsalat til. 

Tip: Har du ekstra god tid, kan du riste græskarkernerne let på en tør pande.

 

Kommentarer og forslag til opskriften