0
Hakkebøffer med persillesauce og dampet grønt

Hakkebøffer med persillesauce og dampet grønt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflersødmælkkruspersille
1 min.
Kartofler og persillesauce

Kog kartoflerne under låg i saltet vand i ca. 20-25 min., til de er møre. Sigt vandet fra, men gem lidt af kogevandet.

Smelt 1 spsk. smør pr. dl mælk i en kasserolle, og pisk 1 spsk. mel i pr. spsk. smør. Pisk herefter langsomt mælken i over helt lav varme, til saucen er glat. Spæd med kartoffelvand efter behov.

Saucen må gerne simre i mindst 10 min. under jævnlig omrøring. 

Skyl persillen grundigt, hak den fint, og vend den i saucen 2-3 min. inden servering. Smag til med salt og peber. 

8 min.
Dampet grønt og hakkebøffer

Skræl gulerødderne, og skær dem og blomkål i grove stykker. 

Fyld 1-2 cm kogende vand i en gryde, og tilsæt salt og smør eller olivenolie. Damp grøntsagerne under låg i 2-4 min. alt efter smag. 

Form kødet til 1 stk. hakkebøf pr. pers., og steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande i ca. 3-4 min. på hver side, til de er akkurat gennemtilberedte. Krydr med salt og peber. 

 

27 min.
Anretning

Servér hakkebøffer med kartofler, persillesauce og dampet grønt. 

Kommentarer og forslag til opskriften