Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten
Sæt vand over til kartofler og grønt.
Kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg. Afdryp inden brug (gem lidt vand)
Smelt 1 spsk. smør pr. dl mælk i en kasserolle. Pisk 1 spsk. mel i pr. spsk. smør. Pisk langsomt mælken i over helt lave varme og pisk til saucen er glat.
Spæd med kartoffelvand efter behov. Saucen må gerne simre i mindst 10 minutter under jævnlig omrøring.
Skyl persillen grundigt, hak den fint og vend den i saucen 2-3 min. inden servering. Smag til med salt og peber.
Skræl gulerødderne og skær gulerødder og blomkål i grove stykker.
Fyld 1-2 cm kogende vand i en gryde og tilsæt salt og smør eller olivenolie. Damp grøntsagerne under låg i 4-8 min. alt efter smag. Afdryp.
Form kødet til bøffer; 1 pr. person. Steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande. CA. 3-4 min. på hver side, eller til de er akkurat gennemtilberedte. Krydr dem med salt og peber.
Servér hakkebøffer med kartofler, persillesauce og dampet grønt.
Kommentarer og forslag til opskriften