Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog kartoflerne under låg i saltet vand i ca. 20-25 min., til de er møre. Sigt vandet fra, men gem lidt af kogevandet.
Smelt 1 spsk. smør pr. dl mælk i en kasserolle, og pisk 1 spsk. mel i pr. spsk. smør. Pisk herefter langsomt mælken i over helt lav varme, til saucen er glat. Spæd med kartoffelvand efter behov.
Saucen må gerne simre i mindst 10 min. under jævnlig omrøring.
Skyl persillen grundigt, hak den fint, og vend den i saucen 2-3 min. inden servering. Smag til med salt og peber.
Skræl gulerødderne, og skær dem og blomkål i grove stykker.
Fyld 1-2 cm kogende vand i en gryde, og tilsæt salt og smør eller olivenolie. Damp grøntsagerne under låg i 2-4 min. alt efter smag.
Form kødet til 1 stk. hakkebøf pr. pers., og steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande i ca. 3-4 min. på hver side, til de er akkurat gennemtilberedte. Krydr med salt og peber.
Servér hakkebøffer med kartofler, persillesauce og dampet grønt.
Kommentarer og forslag til opskriften