0
Hakkebøffer med stegt rosenkål, granatæble og flødeostcreme

Hakkebøffer med stegt rosenkål, granatæble og flødeostcreme

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

  1. Form hakkekødet til bøffer og krydr dem godt med salt og peber. Steg dem på en varm pande med olie i 4-5 minutter på hver side.
  2. Kom i mellemtiden couscoussen i en skål der kan tåle varme – hæld kogende vand over så det netop dækker og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra med en sigte. Smag til med olie, salt, peber samt saft fra granatæble (se video ovenover), se punkt 4.
  3. Skær bunden af rosenkålene og fjern eventuelt det første lag af yderbladene. Halvér rosenkålene og læg dem med skærefladen nedad på en varm pande med olie. Krydr godt med salt og peber, steg 4-5 minutter. Rør af og til undervejs.
  4. Halver granatæblet og tag kernerne ud. Det gøres lettest ved at banke på skallen med bagsiden af en tung træske, henover en dyb skål (pas på, det sviner lidt, og saften er svær at få af tøjet). Fjern evt. hvide hinder. Si den overskydende saft over den siede couscous.
  5. Hæld flødeosten i en skål, og rør den blød. Pres saft fra citronen, og smag flødeosten til med citronsaft, salt og peber. Hæld evt. et skvæt mælk eller vand i flødeostcremen, hvis den skal være mere lind. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?